Uitvoerend medewerker Backoffice (28-36 uur)

Ben jij nieuwsgierig, nauwkeurig en gedreven in het motiveren van cliëntsystemen? Wil je daarnaast een waardevolle bijdrage leveren aan een maatschappelijke organisatie? Voor Veilig Thuis West-Brabant, zijn wij op zoek naar een uitvoerend medewerker Backoffice.

De functie

Als uitvoerend medewerker Backoffice voer je interventies uit in zaken van huiselijk geweld en kindermishandeling die bij ons zijn gemeld en waar het nodig is om te komen tot de directe veiligheid van alle betrokkenen. Hierbij werk je nauw samen met medewerkers van lokale toegangen van de gemeenten, hulpverleningsorganisaties, de politie, het OM en/of andere (betrokken) ketenpartners vanuit zowel de zorg -als de strafketen.

Vanuit een meervoudig partijdige rol en een brede systemische blik ben je in staat om in dialoog te gaan met clientsystemen en afspraken te maken over de veiligheid. Hierbij werk je nauwkeurig en transparant. Je bent analytisch, gedreven in het motiveren van en aansluiten bij het cliëntsysteem en kundig in het verwoorden en registreren van de doorlopen processtappen. Kortom: je zegt wat je doet en je doet wat je zegt.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Je maakt met het betrokken netwerk een veiligheidskaart waarin o.a. staat wat er aan de hand is, wat er moet gebeuren en wie wat gaat doen. Hierdoor weet het hele cliëntsysteem waar ze aan toe zijn en wat er staat te gebeuren.
  • Je stelt met het netwerk ook veiligheidsvoorwaarden op. In deze voorwaarden staan tenminste vermeld waaraan voldaan moet worden om te komen tot directe en stabiele veiligheid. Dit doe je o.a. door middel van gesprekken met het gehele cliëntsysteem (incl. informeel netwerk, de kinderen en (betrokken) ketenpartners.
  • Ook kan het nodig zijn om nader te onderzoeken of er inderdaad sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Uit jouw onderzoek zal dan moeten blijken welke maatregelen nodig zijn voor alle betrokkenen om te komen tot duurzame veiligheid.
  • Je bent in staat om in te schatten welke maatregel, of welke hulp en ondersteuning er nodig is en je zet hierin de acties uit.
  • Bij een tijdelijk huisverbod ga je dezelfde dag nog op pad voor een eerste interventie met een aangehouden verdachte van huiselijk geweld en ga je ook in gesprek met de rest van het cliëntsysteem. Je blijft regie op deze casus voeren en je zorgt samen met het systeem voor een stabiele veilige vervolgsituatie.
  • Tenslotte informeer en adviseer je collega’s uit de keten over huiselijk geweld, kindermishandeling, en passende interventies behorend bij specifieke vormen van geweld.

De organisatie

Veilig Thuis West-Brabant staat voor een veilig thuis voor iedereen. Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. Wij zetten ons in bij onveilige situaties met betrekking tot huiselijk geweld en kindermishandeling. Het uitgangspunt is om (direct)betrokkene(n) met hun systeem zelf in beweging te brengen tot het creëren van voldoende veiligheid. Daar waar mensen (tijdelijk) niet in staat zijn deze veiligheid voldoende te creëren, bieden wij eerst bescherming. Wij zorgen voor actieve samenwerkingsrelaties met alle partijen die hiervoor nodig zijn. Wij zijn een betrouwbare partner met hoge expertise en hoge kwaliteit.

Veilig Thuis is een lerende organisatie die nog volop in ontwikkeling is. We willen graag dat medewerkers betrokken zijn bij onze ontwikkeling en bieden medewerkers een veilige basis om met plezier te kunnen leren en groeien waarbij we elkaar inspireren en beschermen.

Wat heb jij Veilig Thuis West-Brabant te bieden

  • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding (Social Work of Pedagogiek) of een Verpleegkundige achtergrond, en een Registratie in kwaliteitsregister Jeugdzorg of BIG-registratie, of bereid deze binnen korte termijn te behalen
  • Je hebt al een aantal jaren relevante werkervaring. en hebt hierdoor kennis van en ervaring met aanpak huiselijk geweld en/of kindermishandeling.
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, je onderscheidt hoofd-van bijzaken en trekt gegronde conclusies uit beschikbare (feitelijke) informatie.
  • Je durft besluitvaardig te handelen op basis van rationele en realistische afwegingen.
  • Je bent in staat om aan te sluiten bij een cliëntsysteem, en relaties op te bouwen op verschillende niveaus. Hierbij kan je diplomatiek en de- escalerend handelen bij (potentiële) conflicten.

Wat bieden wij jou?

Veilig Thuis West-Brabant wil een betrouwbare en deskundige samenwerkingspartner zijn en een goede werkgever. Daarom bieden we ook goede arbeidsvoorwaarden, te weten:

  • Salaris, volgens de cao Jeugdzorg in functieschaal 10: € 3.065.59 tot € 4.605,45;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en 8% vakantietoeslag;
  • Vakantie uren; totaal 200 (wettelijk en bovenwettelijk/fulltime), extra toekenning van vitaliteitsbudget 10 jaar voorafgaand aan AOW-leeftijd;
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Een ruim aanbod van interne scholing t.b.v. deskundigheidsbevordering;
  • Een leuk team en een prettige werksfeer.

Informatie en sollicitatie

Heb je interesse en wil je meer weten over de functie, organisatie of ons werk? Neem dan contact op met teammanager Margo van der Brugge, via ons algemene nummer: 076-5233466.

Weet je al zeker dat je ons team wilt komen versterken? Stuur dan je gemotiveerde brief met CV naar [email protected].

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.