Vacature Gedragswetenschapper (28 uur)

Veilig Thuis West-Brabant staat voor een veilig thuis voor iedereen. Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. Wij zetten ons in bij onveilige situaties met betrekking tot huiselijk geweld en kindermishandeling. Het uitgangspunt is om (direct)betrokkene(n) met hun systeem zelf in beweging te brengen tot het creëren van voldoende veiligheid. Daar waar mensen (tijdelijk) niet in staat zijn deze veiligheid voldoende te creëren, bieden wij eerst bescherming. Wij zorgen voor actieve samenwerkingsrelaties met alle partijen die hiervoor nodig zijn. Wij zijn een betrouwbare partner met hoge expertise en hoge kwaliteit.

Veilig Thuis is een lerende organisatie die nog volop in ontwikkeling is. We willen graag dat medewerkers betrokken zijn bij onze ontwikkeling en bieden medewerkers een veilige basis om met plezier te kunnen leren en groeien waarbij we elkaar inspireren en beschermen.

Vanwege versterking van het team zijn wij op korte termijn op zoek naar een
gedragswetenschapper (voor 28 uur).

Hoe ziet een werkdag eruit?
In de ochtend start je met het checken van de mailbox. Niet veel later komt een collega binnengelopen. Er is melding gedaan door een school, nadat een kind een onthulling van fysieke mishandeling heeft gedaan. De vertrouwensarts is op kantoor en sluit direct aan. Samen maken jullie een plan van aanpak voor vandaag. Vervolgens bereid je de casuïstiekbespreking voor, die je later in de ochtend hebt. Je verdiept je in een onderzoek over trauma, wat recent gepubliceerd is. Het team wil graag meer weten over de effecten van trauma op hechting, zodat zij dit mee kunnen nemen in de veiligheidskaart.
In de middag bereid je het Multidisciplinair Overleg (MDO) voor. Een van de zaken betreft middelenmisbruik bij een kwetsbare zwangere. Je wilt graag sparren over een passend advies en belt een collega gedragswetenschapper op. Na het MDO werk je aan het observatieverslag van een huisbezoek, waar je met een collega gisteren nog bent geweest. Wanneer je het verslag bijna af hebt, komen de collega’s met wie jij vanochtend een plan van aanpak hebt gemaakt, terug op kantoor. Het gesprek met het kind en haar ouders is goed verlopen. Je typt de laatste woorden van het verslag en vertrekt daarna weer naar huis.

Wat ga je doen?
• Je adviseert medewerkers in complexe casuïstiek;
• Je levert een actieve en sturende bijdrage aan de deskundigheid van betrokken collega’s;
• Je beoordeelt de noodzaak tot het verrichten van (specialistisch) onderzoek en aanvullende screening bij geweld in huiselijke kring, interpreteert de uitkomsten van dit onderzoek en adviseert de belanghebbenden naar aanleiding van de uitkomsten;
• Je pleegt, indien noodzakelijk, specifieke interventies (denk hierbij aan taxatiegesprekken, aansluiten bij (kind)gesprekken, observatie) bij risicovolle vastlopende gezinssituaties ten behoeve van de veiligheid;
• Je signaleert en analyseert voor Veilig Thuis relevante trends en ontwikkelingen binnen het eigen expertisegebied;
• Je verzorgt intern en extern voorlichting, kennisoverdracht (bijvoorbeeld door het bespreken van casuïstiek) en training op het eigen expertisegebied.

Wat neem je mee?
Je bent volhardend, proactief en besluitvaardig. Je kunt goed het overzicht bewaren en bent analytisch. Je hebt academisch werk- en denkniveau en een afgeronde gedragswetenschappelijke opleiding. Daarnaast heb je kennis van: huiselijk geweld en kindermishandeling, (erkende) therapeutische (crisis-)interventies en behandelmethoden, gedragsproblemen en –stoornissen en de sector en de daarbij betrokken zorg- en strafketen.

Je beschikt bij voorkeur over meer dan 2 jaar relevante werkervaring. Je bent in het bezit van een SKJ-registratie gedragswetenschapper (master psycholoog/orthopedagoog SKJ), dan wel registratie bij NVO, NIP of BIG, of bereid je te registreren.

Mocht bovenstaande jou aanspreken, maar meer in beleidsmatige zin, dan nodigen wij je ook van harte uit te solliciteren.

Het aanbod
Veilig Thuis West-Brabant biedt een arbeidsovereenkomst van 28 uur voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Heb je andere wensen m.b.t. het aantal uren, vermeld dit dat in je sollicitatiebrief. De functie is ingeschaald in schaal 11 van de cao Jeugdzorg.

Je komt te werken in een sterk en collegiaal team met voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het werk is afwisselend en mag je zelfstandig vormgeven.

Interesse?
Heb je interesse, maar wil jij liever eerst wat meer weten over de organisatie en ons werk? Neem dan contact op met Liselot Nuytinck (l.nuytinck@veiligthuiswb.nl) of Myrte Tolhoek (m.tolhoek@veiligthuiswb.nl), gedragswetenschappers. Zij zijn bereikbaar per mail of via telefoonnummer 076 – 523 34 66.

Weet je al zeker dat je ons team wilt komen versterken? Stuur je motivatie met CV dan naar sollicitatie@veiligthuiswb.nl t.a.v. Willemijn van Kalmthout.