hr adviseur

Kom jij ons team versterken met je kennis en ervaring op het gebied van HR en projecten en wil je je inzetten om onze organisatie naar een hoger plan te tillen? Solliciteer dan op deze functie van allround HR adviseur/ Business partner voor 28/32 uur per week voor Veilig Thuis West-Brabant en het Centraal Bureau van SMO.

Veilig Thuis West-Brabant vormt samen met de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda (SMO) en Safegroup een bestuurlijke eenheid. Direct onder de bestuurlijke eenheid zijn ook de ondersteunende diensten via een Centraal Bureau ondergebracht. Naast Veilig Thuis ondersteun je ook de managers van het Centraal Bureau.

Vanuit bovenstaande visie ondersteun en adviseer je de managers Veilig Thuis en Centraal Bureau bij diverse thema’s, zoals recruitment, onboarding, verzuim en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast ben je actief op diverse projecten, zoals arbeidsmarktcommunicatie of leren & ontwikkeling.  Je werkt zelfstandig en vindt het leuk om in een dynamische omgeving te werken met afwisselende taken. Je handelt vanuit een positief- kritische houding en denkt in kansen en mogelijkheden. Je opereert op zowel operationeel als strategisch niveau.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Bij het halen van een kop thee of koffie heb je al wat collega’s gezien en gesproken deze ochtend. Je start vervolgens met je mail. Om 10 uur heb je een gesprek met de manager om de beleidsnotitie bedrijfsopvangteam door te spreken. Aansluitend is er een overlegvergadering met de ondernemingsraad en bestuurder waarin je het geactualiseerde verzuimbeleid toelicht. Na je lunchpauze heb je een afspraak met de projectgroep Strategisch Arbeidsmarktbeleid en communicatie voor de 3 organisaties. Inmiddels is het 15.30 uur en staat er een arbeidsvoorwaardengesprek gepland. Nadat je Afas verder hebt ingevuld, zodat het arbeidscontract kan worden opgemaakt door de personeelsadministratie, sluit je af en is het tijd om naar huis te gaan en te ontspannen, zodat je morgen weer fris aan de slag kunt gaan.

Ons team, hoe ziet het eruit?
Het HR- team bestaat uit drie HR adviseurs/Business partners, twee HR medewerkers en een opleidingscoördinator. Het uitgangspunt is een zelf organiserend team waarbij professionaliteit en vertrouwen voorop staan. Je rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering. We werken nauw samen met de personeelsadministratie en het team beleid, kwaliteit en innovatie.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Je signaleert knelpunten en vertaalt deze naar verbetervoorstellen, waarbij gevraagd en ongevraagd advies geven vanzelfsprekend is.
  • Je ondersteunt managers proactief bij de uitvoering van HR- beleid en bewaakt naleving van CAO wet- en regelgeving.
  • Je werkt met verschillende CAO’s: Sociaal Werk en Jeugdzorg.
  • Je bent een sparringpartner en vraagbaak voor de organisatie op het gebied van HR.

Wat vragen wij?

  • Je hebt een relevante opleiding op HBO- of WO- niveau, in Human Resource Management.
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring in een zelfstandige rol als HR adviseur.
  • Je bent integer en je creëert draagvlak vanuit kennis en overtuiging.
  • Je bent een teamplayer en staat stevig in je schoenen.
  • Verbindend communiceren is voor jou vanzelfsprekend.
  • Je krijgt energie van het werken in een dynamische omgeving en beweegt je flexibel binnen en tussen de drie organisaties.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende en veelzijdige functie waarin je het HR vak in de volle breedte uitvoert. In deze functie krijg je veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid met voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen

SMO Breda biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met de intentie tot verlenging. De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Sociaal Werk (minimaal € 3.656,- en maximaal € 5.483,- o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur per week), afhankelijk van je ervaring. Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een individueel keuzebudget, behoren bij de functie.

Interesse?
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Neem dan contact op met Henny Hermans of Dorien Kooijman via 076-5645050.
Kom jij ons team versterken? Solliciteer dan nu met je cv en motivatiebrief. De sluitingsdatum van deze vacature is 26 mei 2024.

Klik hier om te solliciteren